sunnuntai 22. joulukuuta 2013

kaksi yötä jouluun

Kaksi yötä jouluun, anteeks mitä? Aina tähän aikaan vuodesta mulle iskee pienoinen paniikki ja tajuttoman epätodellinen fiilis, kun tajuan miten nopeesti vuosi on taas kulunut. Kun katselen pikkusisaruksia, jotka laulaa silmät hohtaen joululauluja ja on niin innoissaan kaikesta, mua alkaa itkettää. Kaipaan niin paljon lapsuuden jouluja. Kaipaan sitä ihanaa tunnetta mahan pohjassa aatonaattoiltana, kaipaan ala-asteen joulujuhlia ja ennen kaikkea kaipaan sellasta aitoa iloa sydämessä. Vuosien varrella oon jotenkin kadottanut sen. Tai ehkä se on vaan muuttanut muotoaan, enkä enää tunnista sitä. Joulusiivousta tehdessäni löysin ikivanhoja valokuvia, jotka sai mut kaipaamaan entisestään lapsuuden huolettomuutta. Vaikka tuskin mä sillonkaan täysin huoleton olin. Murehtiminen on juurtunut niin syvälle mun perusluonteeseen, että oon alkanut pikkuhiljaa hyväksyä sen osaks itseäni. Ja kuitenkin samalla toivon joka ikinen aamu, ettei mun mieleen ensimmäisenä nousis turhaakin turhemmat huolenaiheet ja että voisin oikeesti elää hetken kerrallaan. 

 photo IMG_4857_zpse20dcd3d.jpg
 photo miljajoulukuu300_zpsb6cb2420.jpg
 photo miljajoulukuu319_zpsc842d3a8.jpg

Oon skipannut joulujuhlan futsal-turnauksen takia ja tilannut hesessä sipulirenkaita, vaikken ees tykkää sipulista. Oon itkenyt ja nauranut kyyneleet silmissä ja päässyt teoriakokeesta läpi toisella yrityksellä. Oon nähnyt pitkästä aikaa painajaista ja kuunnellut "sielunsiskot"-soittolistaa. Oon siivonnut huoneeni ja vaihtanut ikkunaan punaiset jouluverhot. Oon kuunnellut joululauluja ja syönyt riisipuuroa mahani täyteen. Oon paketoinut lahjoja ja pukeutunut tontuks pikkujouluihin. Oon vaihtanut huoneeni valokuvakehyksiin uudet kuvat ja tajunnut miten ihania ihmisiä mun elämässä on. 

 photo miljajoulukuu004_zpsa8000e77.jpg
 photo miljajoulukuu020_zpsa310a9a4.jpg

Ulkona sataa vettä, mutta onneks sisällä on siistiä ja kaunista. Joulukuusi on kannettu jo olohuoneeseen ja sen katsominen saa mut hetkeks muuttumaan pikkutytöks ja palaamaan lapsuuden jouluun. Vaikka vuosia on kulunut ja moni asia on muuttunut, on myös asioita jotka on pysynyt samana. Joulukuusi tuoksuu yhtä hyvältä kuin ennenkin, riisipuuro on yhtä herkullista, lahjojen saaminen ja antaminen on yhtä kivaa ja ennen kaikkea syy miks joulua vietetään on edelleen sama. Paras joululahja löytyy tänäkin jouluna jouluevankeliumista ja mun sydämestä. Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. 
 
 photo miljajoulukuu015_zpsaf8795be.jpg
 photo miljajoulukuu014_zpsf080a831.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti