maanantai 30. joulukuuta 2013

Kruunupyy

Rakastan junalla matkustamista. Ohikiitäviin maisemiin uppoutumista. Ajatusten virtaa. Ei oo kiire minnekään ja voi rauhassa mietiskellä asioita. Aurinko on juuri laskenut ja värjännyt taivaan kauniin punertavaksi. Ulkona on niin hämärää, että oma kuvani heijastuu junan ikkunasta. Näytän väsyneeltä. Kuulokkeista soi Petrus Ahosen "Armo riittää" ja sydämeeni laskeutuu ihmeellinen rauha ja kiitollisuus. Junalipussa lukee "Kokkola-Vammala" ja matkaa on jäljellä vielä pari tuntia. Takana on kolme ihanaa päivää rakkaan ystävän ja maailman suloisimman Lassi-pojan kanssa. On jo ikävä.

 photo IMG_6344_zpsb7c0726f.jpg
 photo IMG_6368_zpscd569550.jpg
 photo IMG_6430_zps2656b3fc.jpg
 photo kruunupyyjoululoma2_zps8a38e931.jpg

Vaikka kaikki on periaatteessa hyvin, en saa vaimennettua epämiellyttävää ääntä pääni sisällä. Inssi lähestyy, etkä osaa ees peruuttaa autoa kunnolla. Et oo vieläkään aloittanut sen kirja-arvostelun tekemistä etkä muista derivoinnista yhtään mitään.Oot tyhmä ja huono. Sulla ei oo ees sielunsiskoas enää. Oot kohta täysikänen, etkä osaa vieläkään nauttia elämästä. Sun elämä kuluu hukkaan. 

 photo IMG_6569_zpsb97f4b46.jpg
 photo IMG_6603_zpsf3d75655.jpg
 photo IMG_6609_zpsfa337ec2.jpg
 photo IMG_6611_zpsa69991d1.jpg
 photo kruunupyyjoululoma1_zpsb7e5fa28.jpg

Hengitän syvään ja pakotan itseni miettimään postiviisia asioita. Huomenna on uuden vuoden aatto ja saan viettää sitä ihanien ystävien kanssa. Ostin kirpparilta kolme kivaa paitaa ja lomaa on vielä viikko jäljellä. Vanhojentanssitkin lähestyy. Jeesus rakastaa mua ja on luvannut olla mun kanssa aina ja kaikissa tilanteissa. Mulla ei oo mitään hätää. 

 photo IMG_6646_zps7a2e80cf.jpg
 photo IMG_6663_zpsf3675941.jpg
 photo IMG_6701_zpsfe0a7807.jpg
 photo IMG_6748_zps9f62bb77.jpg
 photo kruunupyyjoululoma_zps5450d0f7.jpg

7 kommenttia:

 1. Ihana postaus ja ihana sinä. Ja Torey Hayden on kultaa. ♥

  VastaaPoista
 2. Heii:)
  Miten sää käsittelet noita sun tunteita? Meinaa tääläki on yks tyttö jolla on ahdistusta... et pystykkö antaa mitää vinkkejä ku ite mää vaa mietin liikaa huonoja juttuja vaikka kaikki on oikeesti hyvi. Ois kiva saada sulta vinkkejä :)

  VastaaPoista
 3. Oon lukenu pari sun postausta. Ja totesin et mulla on samoja tunteita. Stressaan ja ahdistun ihan tyhjästä vaikka elämässä mulla on kaikki hyvin nii silti vatvon päässäni asoita. Jos sulla on hyvii vinkkei jokka auttaa sua viemää ajatukset muualle nii voisikko kertoo tännekki päi :)?
  Kiitos :)
  Siunausta ja voimia sulle!

  VastaaPoista
 4. Huh en siis oo ainoo! Hmm en oo vielä ainakaan löytänyt mitään ylivertaista keinoa, jolla pääsisin ahdistuksesta eroon, mutta opettelen koko ajan.

  1. Oon huomannut, että ahdistun helposti kun mietin toisten elämää. Esim. selaan facebookkia tai instagramia ja vertaan elämääni muiden elämään. Joten jos teillä on samanlaista ongelmaa, niin kannattaa vähentää muiden "stalkkaamista" ja keskittyä omaan elämään. Helpommin sanottu kun tehty, haha :D On hyvä tiedostaa, että miten hyvältä tahansa jonkun toisen elämä vaikuttaakaan, kaikilla on omat vaikeutensa. Hyvä keino on istua alas ja miettiä, mistä asioista saa olla kiitollinen ja kirjoittaa niitä vaikka ylös. Kiittäkää itsenne ilosiks!

  2. Mulla kirjottaminen ja puhuminen on parhaat keinot ahdistuksen lievittämiseen. Pään sisällä asiat kasvaa helposti ihan vääränlaisiin mittasuhteisiin. Kun niistä saa puhuttua jollekin, saattaa oivaltaa ettei ne niin pahoja juttuja ookkaan.

  3. Mun suurin ongelma on ehkä se, että ahdistun siitä että ahdistun. Ajattelen, että on epänormaalia murehtia näin paljon, mikä vaan lisää ahdistusta ja kierre on valmis. Olis siis tärkeää hyväksyä, että niitä tunteita ja ajatuksia tulee, eikä maailma kaadu siihen. Uskon, että sitä kautta ne alkaa pikkuhiljaa hävitä itsestään. Tiedän, että vaikka pelkään ja murehdin, kuljen kuitenkin eteenpäin niiden pelkojen läpi.

  4. Sitten ihan käytännön juttuja. Tee asioita, joista pidät. Katsele elokuvia, kuuntele musiikkia, urheile, syö tai tee mitä vaan mikä saa sun ajatukset muualle. Varaa aikaa itselles. Kannattaa kattoo tää linkki: http://www.angstivartti.fi/angstivartti-menetelma/ Tuolta sivustolta löytyy paljon hyviä vinkkejä :)

  5. Kaikkein paras keino mulla on kuitenkin rukoileminen ja raamatun lukeminen. Raamatussa sanotaan 365 kertaa "Älä pelkää" eli jokaiselle päivälle kuuluu toi kehoitus. Jumalalle voi jättää kaikki huolet ja murheet ja pyytää Häntä ottamaan ahdistuksen pois.

  Toivottavasti noista edes jostain on teille apua :)!

  VastaaPoista
 5. Kiitos vastauksesta :)! Mulla on kans toi sama juttu et siitä tulee kierre ku ajattelen vaa asioita ja ajattelen iha liikaa... näitä tunteita on kans vaikee kertoo sanoina...ja en oikee uskalla ees koittaa mitää parannuskeinoi ku pelottaa et ne ei auta. ja joo oon rukoillu aika paljon tän aikana... mut ei vaa tunnu auttavan ja tuntuu että jumala ois hyljänny mut... kyllähän se kirkossa käynti varmaa auttais... ja oon muute sut pari kertaa nähnykki karkussa kaikissa tapahtumissa ku ite kävin siä riparin 2012 kesällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. your welcome :)! suosittelen seurakunnassa käyntiä ja raamatun lukemista! tollasia kausia tulee varmasti kaikille, kun tuntuu että Jumala on hyljännyt. Mutta ei Hän hylkää koskaan :) aijjaa vähän hauskaa :)

   Poista