lauantai 21. marraskuuta 2015

viikonlopun parhaat ♥

Mummi ♥
Ensilumi ♥     
Pieni talo preerialla ♥
Uudet talvikengät ♥
Joulutortut ♥
Joukkuekaverit ♥
Kävelylenkki perheen kanssa ♥
Armo ♥
Uusi objektiivi ♥
Pikkusiskon voimisteluesitys ♥



sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Darkness cannot drive out darkness

Haluaisin sanoa paljon, mutta en osaa sanoa mitään. Kun maailman pahuus iskee kuin hyökyaalto vasten kasvoja, sanat katoavat. Kun mietin, miten järkyttäviä asioita tapahtuu jatkuvasti ympäri maailmaa, minun on vaikea saada henkeä. Omat ongelmani alkavat tuntua naurettavan pieniltä. Kun näen oman sydämeni itsekkyyden ja kiittämättömyyden, alan voida pahoin. Haluaisin tehdä paljon, mutta en osaa tehdä mitään. Voin vain ristiä kädet ja rukoilla koko maailman puolesta. Rukoilla, että hätä voisi ajaa ihmiset ainoan todellisen auttajan luo, joka voi sytyttää toivon kynttilän kaikkein synkimpäänkin pimeyteen.  



Maailman mittakaavassa mulla on asiat ihan älyttömän hyvin. Mun on kuitenkin pakko myöntää, ettei viime aikoina oo tuntunut ihan siltä. On ihmeellistä, miten tuhansien ihmisten ympäröimänä voi tuntea itsensä niin yksinäiseksi. Pelokkaaksi. Avuttomaksi. En ymmärrä, mistä tää epävarmuus on tullut. Tunne siitä, etten ole riittävästi mitään, ei ole moneen päivään päästänyt minua otteestaan. Onneksi silloinkin (ja varsinkin silloin) kun oma arvo ei heijastu peilistä tai toisten ihmisten silmistä, voi avata Raamatun ja lukea mitä Jumalan sana sanoo. 

"Sillä sinä olet luonut minun munaskuuni, sinä kudoit minut kokoon äitini kohdussa. 
Minä kiitän sinua siitä, että olen tehty ylen ihmeellisesti; ihmeelliset ovat sinun tekosi, sen minun sieluni kyllä tietää. Minun luuni eivät olleet sinulta salatut, kun minut salassa valmistettiin, kun minut taiten tehtiin maan syvyyksissä. Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun päiväni olivat määrätyt ja kirjoitetut kaikki sinun kirjaasi, ennenkuin ainoakaan niistä oli tullut." 

Tunteet tulee ja menee, mutta Jumalan sana on ja pysyy. Sinä ja minä olemme tänäänkin ihmeellisiä ja ainutlaatuisia yksilöitä. Sanoi ihmiset mitä sanoi. Näytti peilikuva miltä näytti. Tuntui miltä tuntui. 

"Sinä olet sinä, eikä siihen pysty kukaan muu" 


Tämä maailma kaipaa lohduttomasti rakkautta. Rakas ystävä, anna Jumalan rakkauden täyttää sydämesi ja anna rakkauden loistaa ympärillesi. Avuntarvitsijoita on kaukana ehkä enemmän kuin koskaan, mutta niitä löytyy myös läheltäsi. Ihmisiä, jotka kaipaavat lohduttomasti rakkautta. Vaikket pysty muuttamaan koko maailmaa, voit muuttaa yhden ihmisen koko maailman. Ehkä voisit aloittaa lähempää kuin uskotkaan - nimittäin itsestäsi. 

Darkness cannot drive out darkness;
only light can do that.
Hate cannot drive out hate;
only love can do that. 

-Martin Luther King Jr. 


keskiviikko 11. marraskuuta 2015

sinua rakastetaan ♥

Monilla ihmisillä on surullisen vääristynyt kuva kristinuskosta. Liian monet ihmiset kuvittelevat, etteivät he ole tarpeeksi hyviä uskoakseen Jumalaan. Liian monet kuvittelevat, että kristinusko merkitsee pakonomaista suorittamista ja sääntöjen noudattamista. Valitettavasti monien kristittyjen elämä onkin juuri sitä, mutta he eivät ole ymmärtäneet kristinuskon syvintä ydintä. Raamatussa sanotaan: "vapauteen Kristus vapautti meidät". Uskonto sääntöineen ja rituaaleineen sitoo, mutta Jeesus vapauttaa. Jumala ei vaadi mitään, mutta antaa kaiken. Ainut asia mitä ihmiseltä vaaditaan on nöyryys. "Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille Hän antaa armon." Jumala ei voi auttaa ihmistä, joka ei ymmärrä tarvitsevansa apua, koska Hän ei tee koskaan mitään väkisin.



Kun ihmiseltä vaaditaan jotain, johon hän ei pysty, seurauksena on useimmiten viha ja torjunta. Kukaan ihminen ei ole tarpeeksi hyvä kelvatakseen Jumalalle. Kukaan ihminen ei pysty täyttämään Jumalan lakia, vaikka kuinka yrittäisi. Lain tarkoitus onkin osoittaa meille, ettei meillä ole mitään mahdollisuuksia ansaita pelastusta. Lain tehtävä on herättää meidän sydämissämme synnintunto. Jos emme ymmärrä tarvitsevamme anteeksiantoa ja pelastusta, mihin me tarvitsemme Jeesusta? Mutta kun ymmärrämme, että tekojemme perusteella olemme ansainneet Jumalan tuomion, ymmärrämme Jeesuksen ristinkuoleman merkityksen. Jeesuksessa Jumalan rakkaus tulee täydellisesti ilmi. Jumala lähetti poikansa maailmaan elämään täydellisen elämän ja lopulta kuolemaan raa'asti, vaikka Hän oli täysin syytön. Miksi? Koska Hän rakastaa juuri sinua ja tahtoo, että sinä pääsisit kerran taivaaseen. Sinä olet ihan äärettömän arvokas ja rakastettu. 



"Mutta totisesti, meidän sairautemme hän kantoi, meidän kipumme hän sälytti päällensä. Me pidimme häntä rangaistuna, Jumalan lyömänä ja vaivaamana, 
mutta hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut." 



Jumalan rakkaus on täysin ehdotonta eikä sitä voi ansaita mitenkään. Jumala ei vaadi meitä muuttumaan paremmaksi, jotta Hän voisi rakastaa meitä. Jumala rakastaa meitä, koska Hän on rakkaus - ei siksi että me olemme rakastettavia.  "Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme." Kun ihminen saa kokea Jumalan ihmeellisen, yksisuuntaisen ja täydellisen ehdottoman rakkauden omalle kohdalleen, jotain muttuu hänen sisällään. Kun ihmistä rakastetaan, vaikkei hän ole sitä millään tavalla ansainnut, alkaa tapahtua ihmeellisiä asioita. Jumalan rakkaus on maailmankaikkeuden mahtavin voima ja vain se voi aikaansaada todellisen muutoksen ihmissydämessä. 



Tänäänkin Jumala kutsuu sinua luokseen luvaten "sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos". Saat tulla epäonnistuneena, väsyneenä, masentuneena. Saat tuoda kaikki tappiosi ja pettymyksesi Hänen jalkojensa juureen. Jos sinulta puuttuu rauhaa, Jumala voi antaa sinulle rauhan, joka ylittää kaiken ymmärryksen. Jos elämältäsi puuttuu suunta ja tarkoitus, Jumala voi antaa sinulle tulevaisuuden ja toivon. Jumala voi antaa sinulle paljon enemmän kuin mitä tämä maailma voi koskaan tarjota. Muista, ettei Jumala vaadi sinua muuttumaan paremmaksi. Jos päästät Jeesuksen sydämeesi, Hänen rakkautensa alkaa muuttaa sinua. Rakkaus ei edellytä muutosta. Rakkaus aikaansaa muutoksen. 


  



sunnuntai 8. marraskuuta 2015

minun isäni

Minun isäni sinua muistan.
Näen selkäsi leveän.
Kuulen laulut ja vihellyksen,
hellän huumorin keveän.
Minun isäni sinulle laulan.
Sinä opetit laulamaan,
ja vieläkin vuosien jälkeen
siitä voimaa saan.



Minun isäni, katseesi lämpö
yhä tietäni valaisee
ja opettaa salaisuutta:
pieni suurempaa tarvitsee.
Rakas isäni, minulle näytit
miten laulavat peipposet,
minne pääskynen rakentaa pesän,
ketun askeleet.


Rakas isäni, sinulle laulan.
Ota sanani kätketyt.
Tahdon kaikista vuosista kiittää.
Toivon sinulle onnea nyt.
Sinä osoitat, että on täällä
syli suurempi kaikkia,
ja takana meren ja metsän
on Jumala


Rakas isäni, aamun tullen
tulit minua noutamaan
ja kuiskasit korvaani hiljaa:
Tyttö, verkkoja soutamaan.
Vaikka aina ei kaloja saatu,
verkkoon aarteita kätkettiin.
Nyt ne varhaiset souturetket
ovat rakkaat niin.


Ihanaa isänpäivää rakas iskä ja kaikki muut isät ♥♥






lauantai 7. marraskuuta 2015

pimeydestä valoon

Kävelen yksin pimeässä vesisateessa. Jalassa ikivanhat verkkarit ja kuraiset kumisaappaat. Vedän keuhkot täyteen raikasta ilmaa. Tunnen joka aistillani, että nyt on marraskuu. Nautin pimeydestä. Nautin yksinäisyydestä. Nautin siitä, ettei tarvitse miellyttää ketään. Ei tarvitse sanoa mitään. Ei tarvitse ottaa yhtä ainoaa askelta oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Saa näyttää juuri niin maalaisjuntilta kuin tuntee olevansakin. Saa olla epäonnistunut, väsynyt ja surullinen. 

Mietin kuluneita viikkoja ja sitä tunteiden kirjoa, jota olen taas käynyt läpi. Matkani on jälleen kulkenut ylitsevuotavasta onnellisuudesta ja kiitollisuudesta arkisen harmauden kautta epätoivon syvimpiin syövereihin. Peilistä on liian usein heijastunut pahin viholliseni, jolta en ole saanut kuulla yhtäkään kannustavaa sanaa. Päässä on pyörinyt ihan liikaa ajatuksia, jotka on saaneet kyyneleet nousemaan silmiin ja selviytymisennusteen laskemaan alemmas kuin pitkiin aikoihin. Miten voikaan olla niin vaikeaa kelvata itselleen? 


Askeleeni kulkeutuvat kuin itsestään kohti hautausmaata, jossa kymmenien kynttilöiden valo halkoo pimeyttä. Suru, ikävä ja menettämisen tuska tunkeutuu ihon alle. Mietin elämän katoavaisuutta. Mietin kuoleman läsnäoloa elämässä. Kuka tahansa meistä voi kuolla koska tahansa. Arkiset ongelmani asettuvat yhtäkkiä oikeisiin mittasuhteisiin. Miksi murehtia huomisesta, kun sitä ei välttämättä edes tule? Katseeni osuu isoon puiseen ristiin ja ihmeellinen rauha vie pelon mennessään. Minun ei tarvitse pelätä kuolemaa, koska Jeesus on jo voittanut sen. Astelen hautausmaan portista ulos ja jätän kynttilämeren taakseni. Pimeys ottaa minut jälleen syleilyynsä, mutta nyt sydämeni on valaistu.

"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en minä pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani; sinun vitsasi ja sauvasi minua lohduttavat." ♥♥