perjantai 8. joulukuuta 2017

Why do I believe?

En tiedä, missä elämäntilanteessa sä oot tällä hetkellä. En tiedä, onko sun viikko ollut täynnä itkua, pelkoa ja ahdistusta vai naurua, kiitollisuutta ja onnenkyyneleitä, vai kenties näitä molempia. Mä en tiedä, mutta Jeesus tietää ja ymmärtää, koska on itse kokenut ihmiselämän kaikkine haasteineen, kipuineen ja myös iloineen. Koko sun elämän ajan Hän on tarkkaillut sun jokaista askelta ja jokaista hengenvetoa. Hän on kuullut jokaisen sun huokauksen ja kerännyt talteen jokaisen sun silmistä vuotaneen kyyneleen. Jumala rakastaa sua ihan valtavasti ja mun rukous on, että sun sydän vois avautua ottamaan vastaan ja omistamaan omalle kohdalles Hänen ihmeellisen rakkautensa. 

Tiedän erittäin hyvin omasta kokemuksesta, että aina ei oo kovin helppoa uskoa ja luottaa Jumalan rakkauteen ja huolenpitoon. Meillä on varmasti kaikilla omat taistelumme ja ristimme kannettavina. Välillä ainakin mun sydämestä nousee epätoivoinen huuto Jumalan puoleen, että nyt on kyllä liian raskas taakka kannettavaksi. Joskus Jumala vastaa päästämällä meidät ns. pälkähästä, mutta useimmiten Jumalan vastaus on sama kuin aikoinaan Paavalille: ”Minun armossani on sinulle kyllin, sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa.” Jumala ei salli meidän elämään vaikeuksia ja taisteluita mielivaltaisesti tai kiusatakseen meitä. Hän on täydellisen vanhurskas Jumala, joka ei tee koskaan virheitä tai vääriä valintoja. Raamatussa luvataan, että ”kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat”. Jumalan ajatukset on paljon korkeampia kuin meidän ja me saadaan luottaa siihen, että ne on aina rauhan eikä koskaan tuhon ajatuksia. Yks mun lemppari mietelauseista on ”Joskus Jumala ei muuta olosuhteitasi, koska Hän yrittää muuttaa sydäntäsi”. 


Niin kauan kun muistan, mun elämää on hallinnut enemmän tai vähemmän erilaiset pelot, riittämättömyyden tunne ja epämääräinen ahdistus. Oon huutanut Jumalan puoleen ja pyytänyt Häntä vapauttamaan mut, mutta useimmiten taivas on ollut tuskastuttavan hiljaa. Välillä oon vajonnut niin syvälle epäuskon valtaan, että oon alkanut kyseenalaistaa Jumalan olemassaoloa. Oon miettinyt paljon vaikeita kysymyksiä ja sitä, millaista mun elämä olisi ilman uskoa. Faktahan on se, että tässä maailmassa ei oo helppoa olla Jeesuksen seuraaja. Raamatun arvot joutuu pilkatuks jatkuvasti niin mediassa kun opiskelu- ja työmaailmassakin. Vaatiikin todella paljon rohkeutta tunnustautua kristityks ja pitää kiinni Jumalan sanasta. Raamatussa meille ei ookkaan luvattu mitään helppoa elämää ja varmasti jossain kohtaa elämäänsä meistä jokainen joutuu ns. laskemaan kustannuksia ja pohtimaan, onko Jeesukseen uskominen kaiken vaivan arvoista vai olisko elämä paljon helpompaa ja siistimpää, jos sais tehdä ihan mitä huvittaa ja kulkea kaikessa myötävirtaan. Mulle nää asiat on ollut erityisen ajankohtaisia tänä syksynä ja välillä oon ollut niin pohjalla, etten olis koskaan uskonut sinne joutuvani. Kaikkien näiden mun kamppailujen ja epäilysten keskellä oon joutunut miettimään perusteellisesti, mitä syitä mulla on uskoa Jumalaan ja mihin mun toivo perustuu. Ja nyt mä haluaisinkin jakaa näitä mun ajatuksia teille.

Yks asia, mitä mä haluan ensiks sanoa sulle, jos sä kamppailet epäuskon ja vaikeiden kysymysten kanssa on se, että älä pidä näitä asioita sisälläs. Jumala kyllä kestää kaikki meidän kysymykset ja mun rukous on, että meidän jokaisen elämässä vois olla myös niitä ihmisiä, joille me pystyittäis kertomaan kaikki meidän kipeimmätkin asiat. Koska jo se, että sä pääset puhumaan niistä ääneen voi auttaa paljon. Yks hyvä puoli tässä on myös se, että kun sä uskallat puhua muille sun taisteluista, ensinnäkin muut voi rukoilla sun puolesta ja toiseks he voi rohkaista sua kertomalla, miten Jumala on ollut läsnä heidän elämässä ja mikä saa heidät uskomaan Jumalaan. 


Ensimmäinen juttu, mikä on mulle ainakin vahva syy uskoa Jumalaan, on tää meitä ympäröivä maailmakaikkeus. Joka kerta kun mä nään jonkun upean maiseman, auringonnousun, ruskan värit, peilityynen järvenpinnan tai lumen peittämän maan puhumattakaan jokaisesta mun kohtaamasta ainutlaatuisen upeasta ihmisestä, mun on ihan mahdottoman vaikee uskoa, että se kaikki olis syntynyt täysin tyhjästä, sattumalta. Joka kerta kun mä nään upeen auringonlaskun, mä mietin, että meidän Jumala on kyllä maailman paras taidemaalari. 

Jos me nyt oltaiskin samaa mieltä siitä, että Jumalan täytyy olla olemassa niin seuraava kysymys onkin sitten se, että mistä me tiedetään, millainen Jumala on ja mikä kaikista monista uskonnoista on oikeessa? Vai onko kaikki uskonnot yhtä hyviä ja totuudenmukaisia, kuten nykyään monessa paikassa opetetaan? Yks keskeinen syy, minkätakia uskon, että juuri Raamatun Jumala on ainoa todellinen ja elävä Jumala, on tyhjä hauta ja kristinuskon syntyminen. Mulle yks rohkasevimmista jutuista on ajatella opetuslapsissa tapahtunutta muutosta. Miten peloissaan he oli, kun Jeesus vietiin ristiinnaulittavaks ja miten Pietarikin kielsi kolmesti tuntevansa Jeesuksen. Ja sitten yhtäkkiä näistä opetuslapsista tulikin niin rohkeita, että he oli valmiit kärsiin marttyyrikuoleman ja antaan henkensä evankeliumin levittämisen ja Jeesuksen tähden. Mulle ainakaan mikään muu ei selitä tätä tyydyttävästi, kun se, että Jeesus todellakin nousi kuolleista ja vuodatti Pyhän Hengen opetuslasten päälle. 

Oon miettinyt paljon myös sitä, että jos on olemassa pienen pienikin mahdollisuus, että meitä odottaa viimeinen tuomio, taivas tai helvetti, niin haluan ehdottomasti mielummin päästä taivaaseen. Faktahan on se, että meidän mielipiteet ei vaikuta siihen, mikä on totta. Jos Jumala todella on olemassa ja jos Raamatun jokainen sana on totta, meidän ihmisten epäusko ei tee sitä tyhjäksi. Ja vaikka kuoleman jälkeen selviäisikin, että oon ollut väärässä, en koe menettäneeni mitään uskoessani Jumalaan. Päinvastoin. Koska niissä hetkissä, kun oon ollut todella syvällä epäuskon syövereissä, oon kokenut, miten tyhjää, merkityksetöntä ja turvatonta ainakin mun elämä olis ilman Jeesusta. 


Ja taas toisaalta, en oo koko elämäni aikana missään saanut kokea niin syvää rauhaa, vapautta, iloa ja turvallisuutta kuin mitä koen saavani uskosta Jumalaan. Mun mielestä on ihan käsittämättömän siistiä, että mun ei tarvi yrittää pärjätä yksin. Mun ei tarvi käyttää elämääni yrittääkseni saavuttaa mahdollisimman paljon mainetta, kunniaa ja menestystä. Koska mulle ainakin ajatus, että kuoleman jälkeen ei olis mitään, luo ihan jäätävät suorituspaineet tähän elämään siitä, että mun pitäis olla mahdollisimman onnellinen, saavuttaa kaikki unelmat ja elää jotenkin todella siistiä ja onnistunutta elämää. Onnellisuus ja unelmien tavoitteleminen on tietenkin hyviä ja mahtavia asioita, mutta kun mä näen mun ympärillä miljoonittain sydäntä särkeviä ihmiskohtaloita, niin mulla ei olis ainakaan pokkaa mennä sanomaan näille ihmisille, että ” nauti nyt vielä kun voit ja elä hetkessä, saavuta unelmas ja oo onnellinen”. Mun mielestä se on aika toivoton, epätasa-arvoinen ja ahdistavakin sanoma. Toisin kuin se, että saa luottaa olevansa arvokas riippumatta siitä, miten onnistuu tai epäonnistuu elämässä, yksin sen tähden, että on Jeesuksen ristintyön tähden puhtaasti armosta Jumalan lapsi, jonka Jumala on luonut omaksi kuvakseen just tiettyä tehtävää ja tarkoitusta varten, jota kukaan muu ei voi täyttää. Mikä ihmeellinen vapaus ja toivo tässä suorituskeskeisessä ja kilpailuhenkisessä maailmassa! 

Jumala on sanassaan luvannut pitää meistä huolen ja niin kun Jeesus sanoo Johanneksen evankeliumin 14. luvussa jakeessa 27: ”Rauhan minä jätän teille, minun rauhani – sen minä annan teille. En minä anna teille niin kuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö ”. On ihmeellistä saada luottaa siihen, että Jumala pitää meistä huolen ja mitä tahansa me kohdataankin elämämme aikana, Jumala on meidän kanssa, eikä meidän tarvi koskaan olla yksin. 

Mua on myös rohkaissut todella paljon kuulla ja lukea eri ihmisten todistuksia siitä, mitä Jumala on tehnyt heidän elämässä. Miten monet rappioalkoholistit, rikolliset ja narkomaanit on saaneet uuden elämän Jeesuksessa. Loppujen lopuks on kuitenkin tärkeä muistaa, että usko on Jumalan lahja, joka syntyy ja vahvistuu Jumalan sanan kautta. Siks on niin tärkeä lukea Raamattua, pitää kiinni seurakuntayhteydestä ja viettää aikaa Jumalan kanssa myös kahden kesken rukoillen, että Jumala itse vahvistais meidän uskoa ja näyttäis meille, että Hän on totinen, pyhä ja elävä Jumala. Ja Hän tahtoo olla yhteydessä just suhun. Jeesus on kiinnostunut kaikesta, mitä sun elämässä tapahtuu ja mitä sun mielessä liikkuu. 

"Herra, sinun Jumalasi, on sinun keskelläsi, sankari, joka auttaa. Hän ilolla iloitsee sinusta, hän on ääneti, sillä hän rakastaa sinua, hän sinusta riemulla riemuitsee." Sefanja 3:17
10 kommenttia:

 1. Oli tosi hyvä teksti ja rohkaiseva. Muistuttaa miksi ollaan uskossa. ��

  VastaaPoista
 2. Ihan huikeaa tekstiä, Pyhä Henki on todella ollut siun kanssa vaikuttamassa näitä sanoja! 😍

  VastaaPoista
 3. Haluan vain kertoa, että kirjoitat aivan kuin omista tuntemuksistani. Aivan samanlaisia ajatuksia minullakin on ollut kohta parisen vuotta. On jotenkin hienoa tietää, ettei ole yksin näiden ajatusten kanssa. Siltä tosin joskus tuntuu, kun ympärillä olevista ihmisistä suurin osa ei vaikuta ajattelevan samalla tavalla. Toisaalta, kenties moni ajattee ja kyselee mielessään blogitekstissäsi käsittelemiäsi juttuja,mutta eivät vain syystä taikka toisesta tuo sitä esille.

  Ei minulla muuta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ♥ Voi miten ihanaa, jos saat tästä vertaistukea ♥ Luulen kans, että näistä asioista ei puhuta tarpeeks ääneen.

   Poista
 4. Kiitos tästä kirjoituksesta, osui ja upposi! Myös minulle todella ajankohtaisia asioita, joten oli todella siunaavaa lukea tämä. :)
  Siunausta, ihanaa joulunaikaa ja tiedä että Jumala todella toimii sun kautta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Mahtavaa, jos tästä oli sulle iloa ♥ Glory to the highest! Samoin sulle ♥

   Poista
 5. Löysin sun blogin reilu vuosi sitte ja oon sen jälkee seuraillu tätä epäsäännöllisen säännöllisesti. Monesti musta tuntuu ihan ku kirjottaisit mun ajatuksia:D Tääki kirjotus tuli mulle kyllä niin oikeeseen hetkeen. Jumala on antanu sulle hienoja lahjoja, millä siunaa mun lisäksi varmasti monia muitaki. Niin siistiä et meidän vaikeudetki voi olla avuksi muille ja julistamassa Jumalan kunniaa.
  Kiitos ku jaat ajatuksia ja kuvia. Tosi paljo siunausta sun elämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti, kiitos paljon ❤ Samoin sulle superisti siunausta❤

   Poista