tiistai 29. joulukuuta 2015

sinä olet maailman paras sinä

Kiitätkö Jumalaa usein siitä, että Hän on luonut sinusta juuri sinut? Vai oletko useimmiten enemmänkin vihainen ja pettynyt siihen, millaisen Hän on sinusta tehnyt? Kun katsot peiliin, ajatteletko olevasi kaunis vai katsotko useammin ympärilläsi oleviin ihmisiin miettien, mikset voi olla kuin joku heistä? Tunnetko itsesi arvokkaaksi vain silloin kun onnistut jossain tai silloin kun ihmiset sanovat että kelpaat? Tuntuuko sinusta usein siltä, ettei mikään mitä teet koskaan riitä? Aina löytyy joku, joka tekee asiat paremmin. Joku josta pidetään enemmän.
Niin kauan kuin muistan oon elänyt sellaisessa suoritusten kierteessä, jossa rima on niin korkealla, että vaan paras on tarpeeksi hyvää. Oon rakentanut mun itsetunnon sen varaan miltä näytän, miten suoriudun ja mitä muut ajattelee musta. Luonnollisesti tää suorituskeskeisyys on vaikuttanut paljon myös mun Jumalasuhteeseen. Oon lukenut Raamattua, rukoillut ja käynyt seurakunnassa sillä ajatuksella, että mitä enemmän ns. annan Jumalalle, sitä enemmän Hän rakastaa mua.
Vaikka oon ollut lapsesta asti uskossa, musta tuntuu että vasta tän syksyn aikana oon alkanut ymmärtää, mitä armo todella tarkoittaa. Samalla oon tajunnut, että koska armo on niin ihmeellinen asia, en tuu tän maanpäällisen elämän aikana koskaan käsittämään sitä täysin. Siis miettikää nyt: Täydellisen pyhä ja kaikkivaltias Jumala rakastaa mua ja rakastaa sua ihan käsittämättömän paljon, vaikka me luonnostamme vihataan Häntä. Me rikotaan jatkuvasti Hänen tahtoaan vastaan eikä meillä oo itsessämme voimaa tehdä yhtä ainoaa hyvää tekoa.
”Niin kuin kirjoitettu on: "Ei ole ketään vanhurskasta, ei ainoatakaan, ei ole ketään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa; kaikki ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomiksi käyneet; ei ole ketään, joka tekee sitä, mikä hyvä on, ei yhden yhtäkään. Heidän kurkkunsa on avoin hauta, kielellänsä he pettävät, kyykäärmeen myrkkyä on heidän huultensa alla; heidän suunsa on täynnä kirousta ja katkeruutta. Heidän jalkansa ovat nopeat vuodattamaan verta, hävitys ja kurjuus on heidän teillänsä, ja rauhan tietä he eivät tunne. Ei ole Jumalan pelko heidän silmäinsä edessä." 
Room. 3: 10–18 

"Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa" Room. 3: 23–24 

"Siinä on rakkaus - ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi" 1. Joh. 4: 10
Kuulostaa ehkä vähän oudolta, mutta mitä paremmin oon tajunnut, miten kyvytön oon tekemään hyvää, sitä vapaammaksi oon tuntenut itseni. Koska se on saanut mut ymmärtämään, että kaikki hyvä mitä tapahtuu mun kautta, on vain ja ainoastaan Jumalan työtä. Ja mitä paremmin ymmärrän, miten valtavaa, ylenpalttista ja täysin ansaitsematonta Jumalan rakkaus on, sitä enemmän tahdon viettää aikaa Hänen läsnäolossaan, ja sitä paremmin tahdon oppia tuntemaan Hänet. Koska Jumalan rakkaus ei edellytä muutosta. Se saa aikaan muutoksen.
"Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niinkuin muuttaa Herra, joka on Henki" 2. Kor. 3:18

Oon tän syksyn aikana pysähtynyt monesti miettimään, mitä Jumala ajattelee katsoessaan mua ja katsoessaan sua. Kuinka Hän on pakahtua rakkaudesta meitä kohtaan. Kuinka Hän ihastelee kättensä työtä. Kuinka Hän iloitsee, kun me tulemme Hänen kasvojensa eteen ja kerromme Hänelle ne kaikkein turhimmiltakin tuntuvat asiat. Kuinka Hän todella näkee meidät täydellisinä. Jeesuksen veren tähden. Rakas ystävä, älä kuuntele valheita, joita tämä maailma jatkuvasti syöttää. Se sanoo, että yrititpä miten kovasti tahansa, et ole koskaan tarpeeksi mitään. Jumalan sana on kuitenkin ainoa todellinen ja ikuisesti voimassa oleva totuus, joten kuuntele mitä se sanoo sinusta.
Minä kiitän sinua siitä, että olen tehty ylen ihmeellisesti; ihmeelliset ovat sinun tekosi, sen minun sieluni kyllä tietää. Minun luuni eivät olleet sinulta salatut, kun minut salassa valmistettiin, kun minut taiten tehtiin maan syvyyksissä. Psalmit 139: 14–15
Mutta nyt, näin sanoo Herra, joka loi sinut--joka valmisti sinut--: Älä pelkää, sillä minä olen lunastanut sinut, minä olen sinut nimeltä kutsunut; sinä olet minun. Jos vetten läpi kuljet, olen minä sinun kanssasi, jos virtojen läpi, eivät ne sinua upota; jos tulen läpi käyt, et sinä kärvenny, eikä liekki sinua polta-- Koska sinä olet minun silmissäni kallis ja suuriarvoinen ja koska minä sinua rakastan --Jesaja 43: 1-4

Sinä olet Jumalan mestariteos. Sinä olet ainutlaatuinen. Sinun arvoasi ei voi mitata rahassa. Sinä olet Jumalan pojan pyhän veren arvoinen. Älä anna maailman tai yhdenkään ihmisen määrittää sinun arvoasi. Sinä et ole arvokas sentähden miltä näytät, mitä osaat tai mitä muut ajattelevat sinusta. Sinä olet arvokas, koska Jumala on luonut sinut. Sinä et ole arvokas sen perusteella millainen olet, vaan sen perusteella kuka sinä olet. Sinä olet sinä, eikä siihen pysty kukaan muu. Jumalalla on sinulle tehtävä, jonka vain sinä voit täyttää. Kukaan ei voi korvata sinua. Sinä olet maailman ainoa sinä, maailman kaunein sinä, maailman paras sinä.


Älä enää etsi hyväksyntää muilta ihmisiltä. Jumala haluaa antaa sinulle itsetunnon, joka perustuu yksin armoon. Sinun ei tarvitse yrittää muuttua pyhemmäksi tai paremmaksi. Et voi koskaan ansaita Jumalan rakkautta eikä sinun tarvitsekaan. Et voi tehdä mitään, mikä lisäisi tai vähentäisi Hänen rakkauttaan sinua kohtaan. Kaikki on täytetty. Velka on maksettu. Ja sinä olet vapaa.


8 kommenttia:

 1. Kiitos tästä! <3 Olen kamppaillut pitkään itsetunto-ongelmien kanssa; määrittelen itseni suoritusteni ja muiden ihmisten sanomisten perusteella. Olen ollut aina täydellisyyden tavoittelija, joka ei voi levätä ennen, kuin tehtävät on hoidettu mahdollisimman hyvin. Herralle kiitos, että Hän on herättänyt minut, sillä en olisi päivääkään enää jaksanut sen valtavan kuorman alla.

  Kaipaan puolisoa. Olen sooloillut ja mennyt omia reittejäni, siinä samalla särkenyt itseäni tavoittelemalla miehiä, jotka eivät ole minusta mitään välittäneet. Isä kuitenkin ottaa takaisin syliin ja silittää hiuksia. Nyt olen ensi kertaa rukoillut, että Isä ottaisi kannettavakseen puolisoasian, jotta minulla olisi rauha. Kohtaan mieheni, kun aika on oikea. Sitä ennen toivon, että voisin eheytyä sellaiseksi kuin Jumala on minut tarkoittanut.

  En vieläkään pysty ilmaisemaan surua muiden ihmisten nähden. Jospa vielä joku päivä.

  - Karo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi rakas ❤️ I feel your pain! Ihanaa että oot päässyt noissa asioissa eteenpäin ja uskon että Jumala auttaa lopuissakin :) muistan sua rukouksissa, be blessed <3

   Poista
 2. Mie oikeesti olin niin tarpeessa lukea tätä postausta, kiitos tuhannesti. Oon kipuillut näitten asioiden kanssa mitä nyt tässä postasit. Tuli kyyneleet silmään ja vapaus sieluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tästä oli sulle apua!! Tosi paljon siunausta <3

   Poista
 3. Oon lukenut jo semi kauan sun blogia eli tiedän et oot älyttömän lahjakas kirjoittaja, mutta jotenkin yllätyn silti aina vaan uudelleen ja uudelleen: vau, mitä tekstiä! Ja pakko vielä sanoo, että tän blogin perusteella oot kyllä erittäin kaunis sekä ulkoisesti että sisäisesti :). Liittyy ehkä aika löyhästi tähän aiheeseen, mutta tuli mieleen Martta ja Maria: Martta yrittää suorittaa ja parhaansa mukaan viihdyttää vieraitaan ja tehdä kaikkensa antaakseen hyvän kuvan vieraille ja Jeesukselle, kun taas Maria vaan hiljentyy ja kuuntelee Jeesuksen puhetta. Ja Jeesusta ei kiinnosta yhtään Martan suoritukset, koska ei ne hyvät teot tai lähimmäisen rakkaus tai muut suoritukset hoida Jumala-suhdetta, vaan Jumala-suhde on pelkästään Jumalan hyvien tekojen vastaanottamisen uskossa. Siunausta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau mikä kommentti!! Kiitos ihan älyttömästi <3 Ihana toi raamatunkohta :) Tosi paljon siunausta sullekin!

   Poista
 4. Viisaasti puhuttu. Kaikkea hyvää ja siunausta uuteen vuoteen! Rohkeutta tähän upeaan lähetykseen jota teet :)

  VastaaPoista