lauantai 6. syyskuuta 2014

osa1: Millainen on Jeesus?

Maailmassa tapahtuu tällä hetkellä sellasia asioita, jotka saa ainakin mun herkän sydämen värisemään pelosta. Ajatus kaikista kärsivistä ja viattomista ihmisistä eri puolilla maailmaa saa mut pelkäämään ja toisaalta tuntemaan syyllisyyttä. Syyllisyyttä siitä, että mä oon turvassa ja mulla on kaikki hyvin, enkä kuitenkaan osaa arvostaa sitä tarpeeksi. Syyllisyyttä siitä, ettei mulla ole oikeastaan mitään oikeutta olla turvassa. Ei sen enempää kuin ukrainalaisilla, palestiinalaisilla tai israelilaisillakaan. Kun oma ymmärrys ja rohkeus ei riitä, on parasta kääntää katse Jeesukseen. Siksi mä haluankin nyt kirjoittaa teille ja samalla itselleni Jeesuksesta, johon uskon henkilökohtaisesti. Jeesuksesta, joka on mun elämäni Herra ja paras ystävä. On surullista kuulla ja lukea, miten vääränlaisia käsityksiä ja mielikuvia ihmisillä on Jeesuksesta. Mä haluan nyt kertoa teille omien kokemusteni ja Raamatun sanan perusteella millainen Jeesus todellisuudessa on.


Ensimmäinen sana, joka mulle tulee Hänestä mieleen on rakkaus. T-ä-y-d-e-l-l-i-n-e-n  r-a-k-k-a-u-s. Oikeastaan tähän sanaan sisältyy kaikki Jeesuksen muutkin ominaisuudet.

 "Rakkaus on pitkämielinen, rakkaus on lempeä; rakkaus ei kadehdi, ei kerskaa, ei pöyhkeile, 
 ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaansa, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, 
ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa
 kaikki se peittää, kaikki se uskoo, kaikki se toivoo, kaikki se kärsii."

Tällaista on rakkaus ja tällainen on myös Jeesus. 

"Sen suurempaa rakkautta ei ole kenelläkään, kuin että hän antaa henkensä ystäväinsä edestä."

Jeesus rakasti just sua niin paljon, että jätti taivaan kirkkauden ja tuli ihmisten kaltaiseksi. Hän kohtasi kaikki samat kiusaukset ja vaikeudet, joita sä oot käynyt läpi tai käyt läpi tällä hetkellä. Hän totisesti ymmärtää sua. Jeesus rakasti sua niin paljon, että oli valmis kantamaan koko maailman synnit ja kuoli ristillä, jotta sulla olis mahdollisuus päästää taivaaseen. Jeesus on a-i-n-o-a  t-i-e  i-s-ä-n  l-u-o. 

"Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani."

Moni ihminen sanoo kyllä uskovansa Jumalaan, mutta se ei riitä. Ainoa tie taivaaseen on Jeesus. Uskomalla Häneen henkilökohtaisesti saat luottaa siihen, että maanpäällisen elämän päätyttyä pääset paikkaan, jossa ei ole tuskaa eikä kipua. Paikkaan, jossa kaikki sun kyyneleet kuivataan ja jossa on niin tajuttoman hyvä olla, ettet osaa edes kuvitella sitä. Haluathan päästä sinne?  


Jeesus on myös t-ä-y-d-e-l-l-i-n-e-n  v-i-i-s-a-u-s. Hän tietää parhaiten, mitä sä tarvitset. Hänellä on täydellinen suunnitelma sun elämäs varalle ja hän on luvannut johdattaa sun askeleitas, jos annat Hänelle luvan. Jos annat Jeesuksen olla sun elämäs Herra, sun ei tarvitse murehtia mistään. Hän pitää susta huolen ja kantaa sua sillon, kun et itse jaksa kävellä. 

"Hän antaa väsyneelle väkeä ja voimattomalle voimaa yltäkyllin." 
"Sillä hän antaa enkeleilleen sinusta käskyn varjella sinua kaikilla teilläsi. 
He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi. 
Sinä kuljet leijonan ja kyykäärmeen ylitse, sinä tallaat nuorta jalopeuraa ja lohikäärmettä."2 kommenttia: